Kövess minket!
  
     

A targonca története

A targonca története
2014, május 21.

Nagyobb gyárakban, áruházakban, ahol bajos nehéz megoldani egyszerre több áru, esetleg nyersanyag fuvarozását az egyik helyről a másikra, többnyire targoncákat alkalmaznak, hogy megkönnyítsék a rakodást.

A targoncáról annyit érdemes tudni, hogy 1800-as években született meg őse, egy kézzel hajtott talicska, mely a mai napi használatban van. A motorizált verzióját a huszadik században kezdték csak fejleszteni és terjeszteni. Az emelőrendszer már a későbbi típusoknál jelent meg, és főleg a munkaerőhiány miatt terjedt el a használata.

Időközben sokan finomításra került sor a targoncákkal kapcsolatban, mind a kivitelezésében, mind a használatában, de az átütő, viszonylag végleges formáját 1946-ban nyerte el, amikor a britek az Amerikai Egyesült Államokból importálták a targoncát.

Manapság már a tervezők és a gyártók kiváltképp figyelnek a biztonságra és a kényelemre, a hidraulikus rendszernek köszönhetően pedig a targonca nélkülözhetetlen darabja minden raktárnak és áruháznak.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
munkagépek1
Egy kis tudnivaló a hegesztőgépekről

A hegesztőgépet akkor használják, amikor fémek közötti oldhatatlan kötést szeretnének létrehozni. Ennek különböző módjai, alkalmazásai vannak, mivel minden fémnek más...

Close