Kövess minket!
  
     

Az autódaruk típusai és használatuk

Az autódaruk típusai és használatuk
2015, november 30.

Az autódaru az önjáró daruk csoportjába tartozik, lényegében egy gépjármű alvázára szerelt emelőgép, melynek legfőbb előnye a mobilitása. Ennek köszönhetően változó munkaterületeken is egyszerűbb az üzembeállítása. Három fő típust különböztetünk meg az autódaruk világában:

  • A gémes autódaru – ezt a típust nagy terhek mozgatására használják. A forgatható és billenthető, rácsos vagy lemezes szerkezetű darugém a munkaterület fölé vezérelhető. A végére szerelt csiga, illetve a daruhorog szolgál az anyag mozgatására. Míg a lemezes szerkezetű darugém általában teleszkópos kivitelű, így kiválasztható a megfelelő gémhosszúság, addig a rácsos darugém rögzített méretű rácsos elemekből összeállított gém, melyet az optimális méret eléréséhez előbb a helyszínen kell összeszerelni, ám könnyebb szerkezetű lemezes társánál.
  • Az emelőkosaras autódaru – a gémes autódaruval szemben könnyű szerkezetű, nagy terhek mozgatására nem alkalmas emelőgép. Felhasználását tekintve nehezen elérhető, többnyire magasban található munkaterülethez a munkát végző ember eljuttatására alkalmazzák, a gémszerkezet végére szerelt munkakosár segítségével. A kosarat többkarú csuklógém vagy teleszkópos gémszerkezet emeli a magasba. Az emelőkosaras autódaru irányítható a hordozójárműből, de munkakosárból is. Teherbírása 200–500 kilogramm, munkamagassága ritkán haladja meg a 20 métert.
  • A darus autó – a fentiekkel ellenben elsősorban nem önjáró emelőgép, hanem hagyományos teherszállító gépjármű, melynek az alvázára, a vezetőfülke és a plató közé, vagy a plató végére emelőszerkezetet rögzítettek. Ez legtöbbször hidraulikus gém, mely teherfelvevő eszközként szolgál. Alkalmazásával megkönnyíti a szállítandó anyag fel-, illetve lerakodását, ezért önrakodó darunak is nevezik.

Egy minőségi és megbízható autódaru mindennemű munkafolyamatot megkönnyít. Mi, a Kovács ’89 Kft.-nél különös figyelmet fordítunk arra, hogy a bérelhető autódaruink magas színvonalúak és biztonságosan alkalmazhatóak legyenek.

Ha Önnek is autódarura lenne szüksége, látogasson el honlapunkra, a www.kovacsdaru.hu-ra, és tekintse meg bérelhető autódaru kínálatunkat! Kérdés esetén keresse fel munkatársainkat elérhetőségeink egyikén, telefonon, a 06-30-9333-928-as számon, vagy e-mailben az info@sanyidaru.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Mit érdemes tudni a kötélvágásról?
Mit érdemes tudni a kötélvágásról?

Házépítés vagy átalakítás során számtalan nehézséggel kell a szakembereknek szembenézniük. Míg hajdanán ezek a munkálatok rengeteg erőfeszítéssel, felesleges károkkal és...

Close