Kövess minket!
  
     

Kompresszorok világa – a nyomásfokozó előnyei, használata

Kompresszorok világa – a nyomásfokozó előnyei, használata
2017, április 28.

Mindennapjainkban nem túl sokszor fordul elő, hogy sűrített levegőt kell használnunk különböző feladatainkhoz. Ám például egy autószerelő műhelyben gyakrabban találkozhatunk kompresszorral, mivel egy autógumi felfújásához kellő mennyiségű, sűrűségű levegőre van szükség, de számos más területen veszik hasznát ennek a berendezésnek.

A kompresszorok egyik hasznos kiegészítője a nyomásfokozó. Gyakorta kerülnek olyan helyzetbe a berendezést használók, hogy nagyobb nyomásra van szükség, mint amit a sűrített levegő képes szállítani. A nyomásfokozó tulajdonképpen egy munkahenger, amivel energiát tudunk átalakítani, ez az eszköz a bele áramló közeg nyomási energiáját átalakítja lineáris vagy forgó mozgássá. Ebben az esetben a közeg a sűrített levegő, és pneumatikus munkahengerről beszélünk. A sűrített levegő összenyomhatóságából adódóan, gyors áramlási sebességének köszönhetően a munkahenger kialakítása egyszerűbb és olcsóbb, nagyobb sebességre képes, de kisebb erő kifejtésére alkalmas.

Nyomásfokozó esetében a két közeg nagyjából azonos típusú, itt a két kamra belső keresztmetszete eltérő, a differenciáldugattyú nagyobb felületére ható nyomás erejével a kisebb felület nagyobb nyomása tart egyensúlyt. A nyomásfokozót könnyű beüzemelni, rácsatlakoztatni a kompresszorra és használni is, csak csatlakoztatni kell az alacsony nyomást 2 és 10 bár között, majd beállítjuk a nyomás értékét, a nyomásszabályozóval pedig a kiáramlási oldalon magasabb érték jelenik meg, a maximum fokozás kétszeres lesz.

A nyomáskapcsolóval rendelkező típus mellett kapható az enélküli verzió is. Utóbbit akkor érdemes használni, amikor nem kell pontosan beállítani a beérkező nyomást, és amikor messziről irányítjuk a nyomásfokozót. Az eszközt használhatjuk teljesen pneumatikus környezetben és ott, ahol az elektromos rendszer nem megfelelően működik.

Ha rendelkezik kompresszorral és szüksége van nyomásfokozóra, keresse fel cégünket, a Kompresszor-Technika Kft.-t és minőségi termékeink között megtalálja azt, amit keresett! Tájékozódjon kínálatunkról a www.kompresszor-technika.hu webcímen, kérdés esetén hívjon minket a 06-52-411-911-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt az tradef@t-online.hu címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Miért van szükség az általános gépállapot felmérésre?
Miért van szükség az általános gépállapot felmérésre?

Nem elég csak akkor ellenőriztetnünk a szerszámgép állapotát, amikor meghibásodást észlelünk. A szerszámgépek rendszeres állapotfelmérése elengedhetetlen a biztonságos és hatékony...

Close