Kövess minket!
  
     

Mi a különbség a hagyományos és az inverteres hegesztőgépek között?

Mi a különbség a hagyományos és az inverteres hegesztőgépek között?
2017, szeptember 28.

A hegesztés a fémipar meghatározó munkafázisa, főként gyártási, javítási folyamatok során alkalmazzák. Ahhoz, hogy a fém könnyen megmunkálhatóvá váljon, értelemszerűen hegesztőgépekre van szükség, amelyeket két nagy kategóriába sorolnak: hagyományos, illetve inverteres típusokba.

A hagyományos hegesztőkészülékek régebbi technológiával rendelkeznek, ugyanis működésüket a bejövő hálózati feszültség biztosítja, amit a berendezések egy transzformátor segítségével átalakítanak úgy, hogy a hegesztéshez szükséges áramerősség biztosítva legyen. A hegesztőgépek az áramot egyen irányítják, majd elvezetik a munkadarabhoz és az elektródafogóhoz, így valósulhat meg hagyományos úton a hegesztés! E téren befolyásoló tényezőként hat a felhasznált anyag minősége és az áramerősség is, utóbbit primer tekercsekkel, vagy a vasmagban található járom mozgatásával lehet szabályozni. A hagyományos hegesztőgépeknek egyetlen hátrányuk, hogy hegesztés közben nincs lehetőség változtatni az áramerősségen, emiatt megnőhet a hegesztésre szánt munkaidő!

Ezzel szemben az inverteres hegesztőgépek már korszerűbb technikával rendelkeznek, ennek köszönhetően például nem jelent problémát az áramerősség szabályozása munkamenet közben, sőt, a készülék maga szabályozza a szükséges feszültséget. Az inverteres készülékeknél a hegesztőpálca kevésbé hajlamos a letapadásra, és ha véletlenül le is tapad, egyszerű leválasztani a munkadarabról, és könnyebb begyújtani az ívet. Inverteres hegesztőgépeket előszeretettel használnak ipari területeken, javítások esetében, ugyanis felgyorsítják a munkafolyamatokat, így rengeteg időt és energiát nyernek használóik!

Bármelyik hegesztőgépre is legyen szüksége, a Prime-Tool Kft. kínálatából minőségi berendezéseket vásárolhat! Tekintse meg kínálatunkat a www.hegesztestechnikabolt.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-70-770-5510-es számon vagy írjon e-mailt a primetoolkft@gmail.com címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
akku-system.hu.uj
Tudnivalók a targonca akkumulátor megfelelő karbantartásáról

A targonca akkumulátorról való gondoskodás nem szűnik meg a vásárlással. Kifejezetten értékes alkatrésznek számít a targonca akkumulátora, rendszeres karbantartással pedig...

Close