Kövess minket!
  
     

Miért van szükség az általános gépállapot felmérésre?

Miért van szükség az általános gépállapot felmérésre?
2017, április 27.

Nem elég csak akkor ellenőriztetnünk a szerszámgép állapotát, amikor meghibásodást észlelünk. A szerszámgépek rendszeres állapotfelmérése elengedhetetlen a biztonságos és hatékony munkavégzéshez.

Ahhoz, hogy tisztában legyünk a gépünk műszaki állapotával, rendszeres időközönként ellenőriztetni kell a geometriáját és bizonyos funkciókat. Általános gép állapot felmérést körülbelül évente érdemes végezni, így biztosítjuk a gép pontos működését. Persze az ajánlott időköz gépenként eltérhet, nagy értékű gépeknél érdemes akár negyedévente általános gépállapot felmérést végezni. Már csak azért is megéri időközönként ellenőriztetni a gépet, mert ilyen esetekben tudomást szerzünk a kisebb hibákról, amelyek kezdetleges állapotukban könnyen kiküszöbölhetőek. Ha megvárjuk, amíg a gép elromlik, sokkal nagyobb költésekbe verjük magunkat, így nem érdemes az általános gépállapot felmérésen spórolni.

A meghibásodott szerszámgép sokszor úgy működik hibásan, hogy a dolgozók észre sem veszik. Ilyenkor rengeteg selejt termék készül a szerszámgép által, és ezek javítása később költséggel jár. Amellett, hogy a hibás gép anyagi kárt okozhat a cégnek, még a dolgozók testi épségére is veszélyt jelenthet. Ezért fontos időközönként megejteni az általános gépállapotfelmérést, ahol szakértők a gépet geometriai és funkcionális téren egyaránt vizsgálják, így az eredményben átfogó képet kapunk a szerszámgép műszaki állapotáról.

Ha általános gépállapot felméréshez megbízható szakembereket keres, forduljon hozzánk bizalommal! A Hexa Szerszámgépipari és Kereskedelmi Kft. vállalja szerszámgépek karbantartását, felújítását, geometriai beállítását, emellett célgépek tervezését, gépi forgácsolást, hidraulikus rendszerek tervezését, illetve rozsdamentes berendezések gyártását is. További információkért látogasson el honlapunkra, a www.gep-javito.com webcímre, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-277-7903 és a +36-20-9-341-253 telefonszámok valamelyikén, illetve a hexa.koszegi@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Bízza profikra kompresszora javítását!
Bízza profikra kompresszora javítását!

Vannak gépek, melyek nélkül elképzelhetetlenek a mindennapos tevékenységeink, továbbá kulcsfontosságú részét képezik a munkánknak. A kompresszorok is bőven beleférnek ebbe...

Close