Kövess minket!
  
     

Tippek a tökéletes légkompresszor kiválasztásához

Tippek a tökéletes légkompresszor kiválasztásához
2016, május 10.

Levegős szerszámokhoz ideális légkompresszort nem egyszerű találni, de egy kis segítséggel leegyszerűsíthető a folyamat. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tanácsot, hogy mire érdemes odafigyelni a kiválasztáskor!

  • Az optimális nyomás fontossága – Légkompresszor vásárlásakor a legfontosabb dolog, tisztában lenni a megfelelő nyomásigénnyel. A gyártók minden esetben megadják a levegős kompresszorok által előállított nyomást. Fontos tudni, hogy minél messzebb szeretnénk eljuttatni a légkompresszor nyomását, annál nagyobb nyomáscsökkenéssel kell számolnunk. Ha például egy nagyobb helyiségben szeretnénk gondoskodni a levegő ellátásáról, érdemes több kisebb méretű kompresszort beszerezni, és elhelyezni a helyiség más-más végleteibe.
  • Légszállítás – A gyártók minden esetben megadják a kompresszor által felvett levegő mennyiségét, melyből könnyedén kiszámítható a leadott levegő mennyisége. Minden esetben a felvett levegő 60%-a adódik le, tehát ehhez mérten kell kiválasztani az ideális légkompresszort.
  • Energiaigény – A nagyobb légkompresszorok köztudottan magas arányban fogyasztják az áramot, így a 6 és 40 amperes biztosítékok biztosan nem képesek kontrollálni a feszültséget. Egy 16 A-es megszakítóval könnyedén kiküszöbölhető ez a probléma.
  • A tartály fontossága – Sokakban felmerül a kérdés, hogy szükséges-e a tartály megléte egy légkompresszor esetében. Azt kell, hogy mondjuk, igenis fontos, főként, ha a kompresszor nem képes olyan mértékben előállítani a sűrített levegőt, mint az szükséges lenne.
  • Száraz vagy olajos? Ez a döntés attól függ, hogy mekkora és milyen teljesítményű légkompresszora van szükségünk. Míg a kisebb verzióknál gyakoribbak a száraz kivitelek, addig a 20 liter felettiek esetében az olajos a megbízhatóbb.

Már körvonalazódott, hogy pontosan milyen légkompresszora is lenne szüksége? Akkor nincs más hátra, mint megtekinteni minőségi kínálatunkat, és kiválasztani a megfelelő kivitelt! Honlapunkon, a www.kompresszor-technika.hu weboldalon megtalálhatja termékeinket, és azok részletes leírását! Kérdés esetén várjuk hívását a 06-52-411-911-es számon, illetve levelét az info@kompresszor-technika.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
kompresszor
Dugattyús vagy csavarkompresszor?

Ahogy minden technikai eszköz esetében, úgy a kompresszorok beszerzésekor is felmerülhet a kérdés, hogy melyik típus az, ami leginkább alkalmas...

Close