Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a légkompresszorokról

Tudnivalók a légkompresszorokról
2017, augusztus 31.

A kompresszorok ma már sok típusban elérhetőek, ám a berendezést kezdetben csak gázsűrítőként ismerték, és erre a feladatra is használták. A kompresszorok típusait ma már kiterjesztették légkompresszorra, csavarkompresszorra, dugattyús kompresszorra és más változatokra. Mindegyik működése ugyanazon az elven történik, hasonlóan a szivattyúkéhoz, azzal a különbséggel, hogy a kompresszorok gázokkal működnek.

A légkompresszorokat is körültekintően kell kiválasztani, akárcsak a kompresszorok többi fajtáját. De mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni, ha ilyen készüléket szeretnénk vásárolni?

  • Az első szempont a nyomás. Vajon elegendő nyomást tud kifejteni a légkompresszor ahhoz, hogy megfelelően működjön? Ha maximális üzemi nyomásról van szó, az ideális érték a 0,8 MPA, vagyis 8 bar nyomás. A felhasználástól és a céloktól függően figyelembe kell venni, hogy a kompresszor nyomása működés közben veszteséges lehet.
  • Nem csak a nyomás, a kompresszor légszállítása is fontos szempont, pontosabban, hogy ez is elég magas fokon valósul-e meg. A gyártóknak meg kell adniuk a levegős szerszámok esetében, hogy mennyi a felvett levegőmennyiség liter/perc szerint. A légkompresszor esetében ennek az értéknek minimum 60 liter/percnek kell lennie.
  • A légkompresszor lehet száraz, vagy olajos. A kisebbeknél a száraz megoldás költséghatékonyabb, míg a 20 liter feletti légkompresszoroknál olajos működésűeket gyártanak. A nagyobbaknál arra kell ügyelni, hogy ha ilyet választunk, akkor a biztosítéknak is elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy bírja a terhelést.
  • Végül a légkompresszorhoz választhatunk tartályt is, ami akkor hasznos, ha a készüléknek tartalékra van szüksége az egyenletes levegőtermeléshez.

Ismerje meg cégünk, a Kompresszor-Technika Kft. kínálatát, hiszen számos különféle készüléket kínálunk érdeklődőinknek!  Látogasson el a www.kompresszor-technika.hu weboldalunkra, és tájékozódjon a részletekről, illetve felmerülő kérdéseivel, speciális igényeivel keressen minket bizalommal az info@kompresszor-technika.hu e-mail címen vagy a 06-52-411-911-es telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Kompresszorok világa – a nyomásfokozó előnyei, használata
Kompresszorok világa – a nyomásfokozó előnyei, használata

Mindennapjainkban nem túl sokszor fordul elő, hogy sűrített levegőt kell használnunk különböző feladatainkhoz. Ám például egy autószerelő műhelyben gyakrabban találkozhatunk...

Close