Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a targonca akkumulátor megfelelő karbantartásáról

Tudnivalók a targonca akkumulátor megfelelő karbantartásáról
2017, szeptember 28.

A targonca akkumulátorról való gondoskodás nem szűnik meg a vásárlással. Kifejezetten értékes alkatrésznek számít a targonca akkumulátora, rendszeres karbantartással pedig kellőképpen meghosszabbíthatjuk az élettartamát, hiszen nem mindegy, hogy egy, vagy tíz évig használjuk az aktuális targonca akkumulátort!

A csúcsteljesítmény eléréséhez nem feltétlenül szükséges naponta tölteni a targonca akkumulátort, sőt, a felesleges töltés kifejezetten rosszat tesz neki! Szórványos munkavégzés esetében csak akkor töltsük a targonca akkumulátort, ha tényleg szükséges! Persze azért arra is figyeljünk, hogy nehogy teljesen lemerítsük a targonca akkumulátort, hiszen ezzel jócskán csökkentjük az élettartamát!

A vízfeltöltésről se feledkezzünk meg, körülbelül minden tizedik targonca akkumulátor töltéskor gondoskodjuk róla! Az első néhány év eltelte után egyre több alkalommal kell a vizet feltölteni, akár minden ötödik töltéskor. A vízszint akkor túl alacsony, ha nem éri el cellákat. Ez esetben tölteni kell addig, amíg a vízszint pár milliméterrel a cellák fölé ér!

A rendszeres tisztítás is része a targonca akkumulátor karbantartásának, túlcsordulás esetén például azonnal le kell mosni vízzel, hogy megakadályozzuk a korróziót. Ha a kiömlött sav felgyülemlik, és nem takarítjuk le rendesen, elektromos vezetővé válhat, és idő előtt lemerítheti az akkumulátort. Érdemes évente legalább kétszer alaposan megtisztítani a targonca akkumulátort az esetleges savas szennyeződésektől!

Töltéskor figyeljünk arra, hogy ne töltsük túl az akkumulátort, de ne is töltsük túl rövid ideig sem, és lehetőleg soha ne szakítsuk meg a töltésciklust! Emellett soha ne használjuk a targonca akkumulátort túlmelegedett állapotában!

Minőségi targonca akkumulátort vásárolna megbízható helyről? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.akku-system.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-777-4897-es és a 06-20-487-8701-es telefonszámok valamelyikén, illetve az akku-system@t-online.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Tudnivalók a légkompresszorokról
Tudnivalók a légkompresszorokról

A kompresszorok ma már sok típusban elérhetőek, ám a berendezést kezdetben csak gázsűrítőként ismerték, és erre a feladatra is használták....

Close